Dimana klep Dipaké

Dimana klep dianggo: dimana-mana!

08 Nov 2017 Ditulis ku Greg Johnson

Klep tiasa dipendakan dimana waé ayeuna: di bumi urang, di handapeun jalan, di gedong komérsial sareng di rébuan tempat anu aya dina pembangkit listrik sareng cai, pabrik kertas, pabrik kilang, pabrik kimia sareng fasilitas industri sareng infrastruktur anu sanés.
Industri klep leres-leres dipanggul, kalayan bagéanna bénten-bénten tina sebaran cai kana kakuatan nuklir kana hulu sareng hilir minyak sareng gas. Masing-masing industri pangguna akhir ieu ngagunakeun sababaraha jinis dasar klep; tapi, detil konstruksi sareng bahanna sering pisan benten. Ieu sampling a:

GAWE AYA
Dina dunya distribusi cai, tekanan ampir-ampiran kawilang handap sareng suhuna sakitar. Éta dua kanyataan aplikasi ngamungkinkeun sababaraha unsur desain klep anu moal aya dina alat anu langkung ditantang sapertos klep uap suhu luhur. Suhu lingkungan jasa cai ngamungkinkeun panggunaan elastomer sareng segel karét henteu cocog sareng tempat sanésna. Bahan lemes ieu ngamungkinkeun klep cai tiasa dilengkepan pikeun nutup pisan tetes.

Pertimbangan anu sanés dina klep jasa cai mangrupikeun pilihan dina bahan konstruksi. Besi cor sareng saluran muluk digunakeun sacara éksténsif dina sistem cai, utamina garis diameter luarna ageung. Garis anu leutik pisan tiasa ditanganan lumayan ku bahan klep perunggu.

Tekanan anu katingali ku seueur katup cai biasana di handapeun 200 psi. Ieu hartosna desain tekanan anu langkung témbok anu langkung témbok henteu diperyogikeun. Éta parantos nyarios, aya kasus dimana katup cai diwangun pikeun nanganan tekanan anu langkung luhur, dugi ka 300 psi. Aplikasi ieu biasana dina saluran cai anu panjang caket kana sumber tekanan. Kadang-kadang klep cai tekanan-luhur ogé aya dina titik tekanan pangluhurna dina bendungan anu jangkung.

American Water Works Association (AWWA) parantos ngaluarkeun spésifikasi anu ngaliput sababaraha jinis klep sareng aktuator anu dianggo dina aplikasi waterworks.

PEMBURU
Sisi flip tina cai pot anu seger kana fasilitas atanapi struktur nyaéta cai limbah atanapi saluran pembuangan. Garis-garis ieu ngumpulkeun sadaya cairan limbah sareng padet teras ngarahkeun ka pabrik pengolahan limbah. Tutuwuhan pangubaran ieu ngagaduhan seueur pipa tekanan rendah sareng klep kanggo ngalaksanakeun "padamelan kotor" na. Sarat pikeun klep cai limbah dina seueur kasus langkung leueur tibatan sarat pikeun jasa cai bersih. Gerbang beusi sareng klep cek mangrupikeun pilihan anu paling populér pikeun jenis jasa ieu. Katup standar dina layanan ieu diwangun saluyu sareng spésifikasi AWWA.

INDUSTRI Kakuatan
Kaseueuran kakuatan listrik anu dihasilkeun di Amérika Serikat dihasilkeun dina pepelakan uap anu nganggo suluh fosil sareng turbin berkecepatan tinggi. Peeling deui panutup pembangkit listrik modéren bakal ngahasilkeun pandangan tekanan-tinggi, sistem pipa suhu luhur. Garis utama ieu paling penting dina prosés pembangkit listrik uap.

Klep gerbang tetep janten pilihan utama pikeun pembangkit listrik dina / mareuman aplikasi, sanaos tujuan khusus, klep globe Y-pola ogé dipendakan. Kinerja tinggi, klep bal-layanan kritis ngagaduhan popularitas sareng sababaraha desainer pembangkit listrik sareng ngalakukeun jalan-jalan di dunya anu didominasi lini-klep sakali ieu.

Metalurgi penting pisan pikeun klep dina aplikasi listrik, khususna anu operasi dina rentang operasi superkritik atanapi ultra-superkritis tekanan sareng suhu. F91, F92, C12A, babarengan sareng sababaraha paduan Inconel sareng stainless steel biasa dianggo dina pembangkit listrik ayeuna. Kelas tekanan kalebet 1500, 2500 sareng dina sababaraha kasus 4500. Sipat modulasi pembangkit listrik puncak (anu beroperasi ngan ukur diperyogikeun) ogé nempatkeun galur anu ageung dina klep sareng pipa, meryogikeun desain anu mantep pikeun nanganan kombinasi ekstrim tina bersepeda, suhu sareng tekenan.
Salaku tambahan kana valves uap utama, pembangkit listrik dieusian ku saluran pipa tambahan, dieusian ku sajumlah gerbang, bola dunya, cek, kukupu sareng klep bal.

Pembangkit listrik tenaga nuklir beroperasi dina prinsip turbin uap / kecepatan tinggi anu sami. Bédana utamina nyaéta dina pembangkit listrik tenaga nuklir, uap didamel ku panas tina prosés fisi. Klep pembangkit listrik tenaga nuklir mirip sareng dulur misanna anu didorong ku fosil, kecuali silsilah sareng sarat tambahan tina reliabilitas mutlak. Klep nuklir didamel kalayan standar anu luhur pisan, kalayan dokuméntasi kualifikasi sareng inspeksi ngeusian ratusan halaman.

imng

Produksi minyak sareng gas
Sumur minyak sareng gas sareng fasilitas produksi mangrupikeun panggunaan beurat klep, kalebet seueur klep tugas beurat. Sanaos minyak anu nyéépkeun ratusan kaki dina hawa teu dipikaresep deui kajadian, gambarna ngagambarkeun poténsi tekanan minyak sareng gas bawah tanah. Ieu sababna hulu sumur atanapi tangkal Natal disimpen dina luhur pipa panjang sumur. Majelis ieu, kalayan kombinasi klep sareng perlengkapan khusus, didesain kanggo nanganan tekanan ka luhur 10.000 psi. Nalika jarang kapendak dina sumur anu ngali di darat dinten ayeuna, tekanan anu parah pisan sering dipendakan dina sumur luar negeri anu jero.

Desain peralatan Wellhead ditutupan ku spésifikasi API sapertos 6A, Spesifikasi pikeun Wellhead sareng Peralatan Tangkal Natal. Klep anu katutupan dina 6A didesain pikeun tekanan anu luhur pisan tapi suhu anu handap. Kaseueuran tangkal Natal ngandung klep gerbang sareng klep dunya khusus anu disebut choke. Cekék digunakeun pikeun ngatur aliran tina sumur.

Salian ti sumur diri, seueur fasilitas tambahan nyicingan lapangan minyak atanapi gas. Alat-alat prosés pikeun ngubaran minyak atanapi gas sateuacanna peryogi sababaraha klep. Klep ieu biasana baja karbon dipeunteun pikeun kelas anu langkung handap.

Kadang-kadang, cairan anu kacida ngabakar-hidrogén sulfida-aya dina aliran minyak bumi atah. Bahan ieu, anu disebut ogé gas haseum, tiasa ngabahayakeun. Pikeun ngéléhkeun tantangan gas haseum, bahan khusus atanapi téhnik ngolah bahan saluyu sareng spésifikasi NACE International MR0175 kedah dituturkeun.

INDUSTRI LUAR BIASA
Sistem pipa pikeun rig minyak luar negeri sareng fasilitas produksi ngandung seueur klep anu diwangun pikeun seueur spésipikasi anu béda pikeun nanganan rupa-rupa tantangan kontrol aliran. Fasilitas ieu ogé ngandung sababaraha loop sistem kontrol sareng alat panerapan tekanan.

Pikeun fasilitas produksi minyak, jantung artéri mangrupikeun sistem pipa recovery minyak atanapi gas asli. Sanaos henteu teras dina platform nyalira, seueur sistem produksi nganggo tangkal Natal sareng sistem pipa anu ngalir dina jero anu teu raoseun 10.000 kaki atanapi langkung. Alat-alat produksi ieu diwangun pikeun standar Amérika Perminyakan Institute (API) anu pasti sareng dirujuk dina sababaraha Praktek Disarankeun API (RPs).

Dina kaseueuran platform minyak ageung, prosés tambahan dilarapkeun kana cairan atah anu asalna tina sirah. Ieu kalebet misahkeun cai tina hidrokarbon sareng misahkeun gas sareng cairan gas alam tina aliran cairan. Sistem pipa tangkal pas-Natal ieu umumna diwangun pikeun Amérika Society of Mechanical Engineers B31.3 kode pipa sareng klep anu dirancang saluyu sareng spésifikasi klep API sapertos API 594, API 600, API 602, API 608 sareng API 609.

Sababaraha sistem ieu ogé tiasa ngandung API 6D gerbang, bal sareng klep cek. Kusabab saluran pipa dina platform atanapi kapal bor internal pikeun fasilitasna, sarat ketat pikeun ngagunakeun klep API 6D pikeun pipa henteu diterapkeun. Sanaos sababaraha jinis klep dianggo dina sistem pipa ieu, jinis klep pilihan nyaéta klep bal.

PIPELINES
Sanaos kaseueuran pipa disumputkeun tina pandangan, ayana biasana dibuktikeun. Tanda leutik anu nyatakeun "pipa minyak bumi" mangrupikeun hiji indikator anu jelas ayana pipa transportasi bawah tanah. Pipa ieu dilengkepan seueur klep penting sapanjang panjangna. Klep shutoff pipa darurat kapanggih dina interval sakumaha dieusian ku standar, kode jeung hukum. Klep ieu ngalayanan jasa penting pikeun ngasingkeun bagian tina pipa upami kabocoran atanapi nalika diperyogikeun.

Ogé sumebar di sapanjang rute pipa nyaéta fasilitas dimana jalur na muncul tina taneuh sareng aksés garis sayogi. Stasion ieu mangrupikeun tempat pikeun alat peluncuran "babi", anu diwangun ku alat-alat anu dilebetkeun kana saluran pipa naha pikeun ngariksa atanapi ngabersihan jalurna. Stasion peluncuran babi ieu biasana ngandung sababaraha klep, boh jinis gerbang atanapi bal. Sadaya klep dina sistem pipa kedah full-port (full-opening) pikeun ngamungkinkeun ngaliwat babi.

Pipa ogé peryogi énergi pikeun merangan gesekan pipa sareng ngajaga tekanan sareng aliran jalur. Stasion kompresor atanapi kompa anu katingalina mah sapertos vérsi leutik tina pabrik prosés anu henteu nganggo menara retakan jangkung dianggo. Stasion ieu mangrupikeun tempat puluhan gerbang, bal sareng klep pipa.
Pipa nyalira dirancang saluyu sareng sababaraha standar sareng kode, sedengkeun klep pipa nuturkeun API 6D Pipeline Valves.
Aya ogé saluran pipa anu langkung alit anu nyocogkeun ka imah sareng struktur komérsial. Jalur ieu nyayogikeun cai sareng gas sareng dijaga ku katup tutup.
Kotamadya ageung, khususna di beulah kalér Amérika Serikat, nyayogikeun uap pikeun syarat pemanasan palanggan komérsial. Garis suplai uap ieu dilengkepan ku rupa-rupa klep pikeun ngendalikeun sareng ngatur pasokan uap. Sanaos cairanana nyaéta uap, tekanan sareng suhu langkung handap tina anu dipendakan dina pembangkit uap pembangkit listrik. Rupa-rupa jinis klep anu dianggo dina jasa ieu, sanaos klep colokan anu terhormat masih janten pilihan populér.

REFINERY JEUNG PETROCHEMical
Klep kilang nyaring langkung seueur panggunaan klep industri tibatan bagéan klep sanés. Kilang kitu téh tempat duanana cairan korosif sareng dina sababaraha kasus, suhu luhur.
Faktor ieu nyatakeun kumaha klep diwangun saluyu sareng spésifikasi desain klep API sapertos API 600 (valves gate), API 608 (ball valves) sareng API 594 (check valves). Kusabab jasa karasa anu katempona ku seueur klep ieu, sangu korosi tambahan sering diperyogikeun. Sangu ieu diwujudkeun ngalangkungan kandel témbok anu langkung ageung anu ditetepkeun dina dokumén desain API.

Ampir unggal jenis klep utama tiasa dipendakan dina seueur kilang minyak ageung. Klep gerbang dimana-mana masih mangrupikeun raja bukit anu paling seueur pendudukna, tapi klep saparapat-giliran nyandak pangsa pasarna anu beuki ageung. Produk kuartal-péngkolan ngahasilkeun hasil anu suksés di industri ieu (anu ogé pernah didominasi ku produk linier) kalebet katup kupu-kupu triple offset anu hadé sareng klep bal anu dumuk logam.

Gerbang standar, bola dunya sareng klep cek masih dipendakan sacara massal, sareng kusabab raos desainana sareng perekonomian pabrikna, moal ngaleungit kapan-kapan deui.
Peunteun tekanan pikeun klep kilang nganggo gamut ti Kelas 150 dugi ka Kelas 1500, kalayan Kelas 300 anu paling populér.
Baja karbon polos, sapertos kelas WCB (cor) sareng A-105 (palsu) mangrupikeun bahan paling populér anu ditetepkeun sareng dianggo dina klep pikeun jasa kilang. Seueur aplikasi prosés pemurnian nyorong watesan suhu luhur tina waja karbon polos, sareng paduan suhu-luhur dieusian pikeun aplikasi ieu. Anu paling populér diantarana nyaéta baja Chrome / moly sapertos 1-1 / 4% Cr, 2-1 / 4% Cr, 5% Cr sareng 9% Cr. Baja tahan karat sareng paduan nikel tinggi ogé dianggo dina sababaraha prosés pemurnian anu parah.

sdagag

KIMIA
Industri kimia mangrupikeun pangguna ageung klep sadaya jinis sareng bahan. Tina pepelakan angkatan alit dugi ka kompleks petrokimia ageung anu aya di Basisir Teluk, klep mangrupikeun bagian ageung tina sistem pipa prosés kimia.

Kaseueuran aplikasi dina prosés kimia langkung handap tekanan tibatan prosés pemurnian sareng pembangkit listrik. Kelas tekanan anu paling populér pikeun klep pepelakan kimia sareng piping nyaéta Kelas 150 sareng 300. Tutuwuhan kimia ogé parantos janten panggerak panggedéna pangambilalihan pangsa pasar anu klep balna gulat tina klep liniér dina 40 taun ka pengker. Klep bal anu tahan banting, kalayan shutoff zero-bocor na, pas pisan pikeun seueur aplikasi pabrik kimia. Ukuran kompak klep bal mangrupikeun ciri anu populér ogé.
Masih aya sababaraha pepelakan kimia sareng prosés pepelakan dimana klep linier langkung dipikaresep. Dina kasus ieu, klep API 603 anu didesain, kalayan témbok anu ipis sareng beurat anu langkung enteng, biasana gerbang atanapi klep dunya dipilih. Kontrol sababaraha bahan kimia ogé sacara efektif dilakukeun ku diafragma atanapi klep ciwit.
Kusabab sifatna korosif seueur bahan kimia sareng prosés pembuatan kimia, pamilihan bahan penting pisan. Bahan defacto nyaéta kelas 316 / 316L tina stainless steel austenit. Bahan ieu tiasa dianggo pikeun merangan korosi tina cairan anu kadang-kadang henteu raoseun.

Kanggo sababaraha aplikasi korosif anu langkung ketat, peryogi langkung panyalindungan. Peunteun kinerja tinggi sanés stainless steel austenit, sapertos 317, 347 sareng 321 sering dipilih dina kaayaan sapertos kieu. Alloy séjén anu dianggo ti jaman ka jaman pikeun ngontrol cairan kimia kalebet Monel, Alloy 20, Inconel sareng 17-4 PH.

LNG JEUNG GAS PEMISAHAN
Boh gas alam cair (LNG) sareng prosés anu diperyogikeun pikeun pipisahan gas ngandelkeun pipa anu éksténsif. Aplikasi ieu meryogikeun klep anu tiasa beroperasi dina suhu kriogenik anu handap pisan. Industri LNG, anu ngembang pesat di Amérika Serikat, teras-terasan milarian ningkatkeun sareng ningkatkeun prosés pencairan gas. Pikeun tujuan ieu, pipa sareng klep parantos langkung ageung sareng sarat tekanan parantos diangkat.

Kaayaan ieu diperyogikeun pabrik klep pikeun ngembangkeun desain pikeun minuhan parameter anu langkung tangguh. Bal kuartal-péngkolan sareng klep kukupu populér pikeun layanan LNG, kalayan 316ss [stainless steel] bahan anu paling populér. ANSI Kelas 600 mangrupikeun siling tekanan anu biasana pikeun kalolobaan aplikasi LNG. Sanaos produk saparapat giliran mangrupikeun jinis klep anu paling populér, gerbang, dunya sareng klep cek tiasa dipendakan dina pepelakan ogé.

Layanan pemisahan gas ngalibatkeun ngabagi gas kana unsur dasar masing-masing. Salaku conto, metode pamisahan udara ngahasilkeun nitrogén, oksigén, hélium sareng gas tilas sanés. Suhu anu handap suhu pisan tina prosés ngandung hartos seueur klep kriogenik diperyogikeun.

Duanana pepelakan pipisahan LNG sareng gas gaduh klep suhu handap anu kedah tetep dijalankeun dina kaayaan cryogenik ieu. Ieu ngandung harti yén sistem pengemasan klep kedah diangkat tina cairan suhu handap ngalangkungan panggunaan kolom gas atanapi kondensasi. Kolom gas ieu nyegah cairan tina ngabentuk bola és di sakitar daérah pengepakan, anu bakal nyegah batang klep tina ngabalikkeun atanapi naék.

dsfsg

Wangunan KOMERSIAL
Wangunan komérsial ngurilingan urang tapi kacuali urang merhatoskeun pisan nalika éta diwangun, urang henteu ngagaduhan petunjuk kumaha seueur arteri cairan anu disumputkeun dina tembok batu, kaca sareng logam.

Penyebut umum dina unggal gedong nyaéta cai. Sadaya struktur ieu ngandung rupa-rupa sistem pipa anu mawa seueur kombinasi sanyawa hidrogén / oksigén dina bentuk cairan anu diminum, cai limbah, cai panas, cai abu sareng perlindungan seuneu.

Tina sudut pandang kasalametan gedong, sistem seuneu paling kritis. Perlindungan seuneu di gedong ampir sacara universal dipakan sareng dieusian ku cai bersih. Pikeun sistem cai seuneu janten épéktip, éta kedah tiasa dipercaya, ngagaduhan tekanan anu cekap sareng ayana sacara merenah sapanjang struktur. Sistem ieu dirarancang pikeun sacara otomatis énergi dina kasus kahuruan.
Wangunan tingkat tinggi peryogi jasa tekanan cai anu sami di lantai luhur sapertos lantai handapeun janten pompa tekanan tinggi sareng pipa kedah dianggo pikeun ngala cai ka luhur. Sistem pipa biasana Kelas 300 atanapi 600, gumantung kana jangkungna gedong. Sadaya jinis klep dianggo dina aplikasi ieu; Nanging, desain klep kedah disatujuan ku Underwriters Laboratories atanapi Factory Mutual pikeun jasa utama seuneu.

Kelas sareng jinis klep anu sami dianggo pikeun klep jasa seuneu dianggo pikeun distribusi cai anu diminum, sanaos prosés persetujuan henteu ketat teuing.
Sistem AC komérsial anu aya dina struktur bisnis ageung sapertos gedong perkantoran, hotél sareng rumah sakit biasana dipuseurkeun. Aranjeunna gaduh unit chiller ageung atanapi alat keur ngagolakkeun pikeun niiskeun atanapi panas cairan anu dianggo pikeun mindahkeun hawa tiis atanapi tinggi. Sistem ieu sering kedah nanganan kulkas sapertos R-134a, hidro-fluorokarbon, atanapi dina kasus sistem pemanasan anu utama, uap. Kusabab ukuran kompak kukupu sareng klep bal, jenis ieu janten populér di sistem chiller HVAC.

Dina sisi uap, sababaraha klep saparapat-belok parantos jalan-jalan dina panggunaan, nanging seueur insinyur tukang ledeng masih ngandelkeun gerbang linier sareng klep dunya, khususna upami pipina peryogi ujung-tukang las. Pikeun panerapan uap anu sedeng ieu, waja parantos ngagentos beusi tuang kusabab katahanan waja.

Sababaraha sistem pemanasan nganggo cai panas tibatan uap salaku cairan mindahkeun. Sistem ieu dilayanan ogé ku klep parunggu atanapi beusi. Bal kuartal-péngkolan tahan banting-korsi sareng klep kukupu kasohor pisan, sanaos sababaraha desain linier masih dianggo.

Kacindekan
Sanaos buktina aplikasi klep anu disebatkeun dina tulisan ieu tiasa henteu tiasa ditingali nalika perjalanan ka Starbucks atanapi ka bumi nini, sababaraha klep anu penting pisan sok caket. Bahkan aya klep dina mesin mobil anu biasa dianggo ka tempat-tempat sapertos tempat di karburator anu ngendalikeun aliran suluh kana mesin sareng mesin anu ngontrol aliran bénsin kana piston sareng kaluar deui. Sareng upami klep éta henteu cekap caket sareng kahirupan urang sadidinten, pikirkeun kanyataan yén haté urang ngéléhkeun rutin ngaliwatan opat alat kontrol aliran anu penting.

Ieu mangrupikeun conto séjén tina kanyataan yén: klep leres dimana-mana. VM
Bagéan II tina tulisan ieu ngalebetkeun industri tambihan anu dianggo valves. Buka www.valvemagazine.com pikeun maca ngeunaan pulp & kertas, aplikasi laut, bendungan sareng kakuatan hidroelektrik, surya, beusi sareng waja, aerospace, panas bumi, sareng pembuatan karajinan sareng penyulingan.

GREG JOHNSON nyaéta presiden United Valve (www.unitedvalve.com) di Houston. Anjeunna mangrupikeun éditor anu nyumbang kana Majalah VALVE, pupuhu katukang Déwan Perbaikan Valve sareng anggota dewan VRC ayeuna. Anjeunna ogé janten Komite Pendidikan & Pelatihan VMA, mangrupikeun wakil ketua Komite Komunikasi VMA sareng kapungkur janten présidén Pabrikasi Standardisasi Pabrik. 


Waktos Post: Sep-29-2020

Aplikasi

Underground pipeline

Pipa bawah tanah

Irrigation System

Sistem Irigasi

Water Supply System

Sistem Pasokan Cai

Equipment supplies

Parabot perlengkapan