Dimana Valves Dipaké

Dimana Klep Dipaké: Dimana-mana!

08 Nov 2017 Ditulis ku Greg Johnson

Klep tiasa dipendakan dimana waé ayeuna: di bumi urang, di handapeun jalan, di gedong komersil sareng di rébuan tempat dina pembangkit listrik sareng cai, pabrik kertas, kilang, pabrik kimia sareng fasilitas industri sareng infrastruktur sanés.
Industri klep sabenerna lega-taktak, kalawan bagéan varying ti distribusi cai kana kakuatan nuklir nepi hulu jeung hilir minyak jeung gas.Unggal industri tungtung-pamaké ieu ngagunakeun sababaraha tipe dasar valves;kumaha oge, rinci konstruksi jeung bahan mindeng pisan béda.Ieu sampling:

CAI NGAGUNA
Dina dunya distribusi cai, tekenan ampir sok kawilang rendah sareng hawa ambien.Éta dua fakta aplikasi ngamungkinkeun sajumlah elemen desain klep anu henteu tiasa dipendakan dina alat anu langkung ditantang sapertos klep uap suhu luhur.Suhu lingkungan jasa cai ngamungkinkeun ngagunakeun elastomer sareng segel karét henteu cocog di tempat sanés.Bahan lemes ieu ngamungkinkeun klep cai dilengkepan pikeun nutup pageuh netes.

Pertimbangan sanés dina klep jasa cai nyaéta pilihan dina bahan konstruksi.Cast na ductile irons dipaké sacara éksténsif dina sistem cai, utamana garis diaméterna luar badag.garis leutik pisan bisa diatur cukup ogé kalayan bahan klep parunggu.

Tekenan nu paling valves waterworks tingali biasana ogé handap 200 psi.Ieu ngandung harti yén desain tekanan anu langkung kandel henteu diperyogikeun.Kitu cenah, aya kasus dimana klep cai diwangun pikeun nanganan tekanan anu langkung luhur, dugi ka sakitar 300 psi.Aplikasi ieu biasana aya dina saluran cai anu panjang caket sareng sumber tekanan.Kadang-kadang valves cai-tekanan luhur ogé kapanggih dina titik-tekanan pangluhurna di bendungan jangkung.

Asosiasi Pekerjaan Cai Amérika (AWWA) parantos ngaluarkeun spésifikasi anu nyertakeun seueur jinis klep sareng aktuator anu dianggo dina aplikasi waterworks.

RUNTAH
Sisi flip tina cai potable seger anu asup kana fasilitas atanapi struktur nyaéta cai limbah atanapi saluran pembuangan.Jalur ieu ngumpulkeun sakabeh cairan runtah jeung padet sarta ngarahkeunnana ka pabrik pengolahan limbah.Pabrik perawatan ieu ngagaduhan seueur pipa tekanan rendah sareng klep pikeun ngalaksanakeun "karya kotor".Sarat pikeun klep cai limbah dina seueur kasus langkung lega tibatan syarat pikeun palayanan cai bersih.Gerbang beusi sareng klep cek mangrupikeun pilihan anu paling populér pikeun jinis jasa ieu.Klep standar dina jasa ieu diwangun saluyu sareng spésifikasi AWWA.

INDUSTRI kakuatan
Kalolobaan kakuatan listrik dihasilkeun di Amérika Serikat dihasilkeun dina tutuwuhan uap ngagunakeun-bahan bakar fosil jeung turbin-speed tinggi.Peeling deui panutup tina pembangkit listrik modern bakal ngahasilkeun view tekanan tinggi, sistem pipa suhu luhur.Jalur utama ieu mangrupikeun anu paling kritis dina prosés ngahasilkeun listrik uap.

valves Gerbang tetep pilihan utama pikeun PLTN on / off aplikasi, sanajan Tujuan husus, Y-pola valves dunya ogé kapanggih.Klep bal anu berprestasi tinggi sareng kritis beuki populer sareng sababaraha desainer pembangkit listrik sareng nuju terobosan di dunya anu didominasi klep linier ieu.

Metalurgi penting pikeun klep dina aplikasi kakuatan, khususna anu beroperasi dina kisaran operasi superkritis atanapi ultra-superkritis tekanan sareng suhu.F91, F92, C12A, sareng sababaraha paduan Inconel sareng stainless steel biasa dianggo dina pembangkit listrik ayeuna.Kelas tekanan kalebet 1500, 2500 sareng dina sababaraha kasus 4500. Sifat modulasi tina pembangkit listrik puncak (anu ngan ukur dianggo upami diperyogikeun) ogé nempatkeun galur anu ageung dina klep sareng pipa, ngabutuhkeun desain anu kuat pikeun nanganan kombinasi ekstrim tina siklus, suhu sareng tekanan.
Salian valving uap utama, pembangkit listrik anu dieusian ku pipelines ancillary, Asezare populata ku myriad of Gerbang, globe, cek, kukupu jeung bal valves.

Pembangkit listrik tenaga nuklir beroperasi dina prinsip turbin uap/speed tinggi anu sami.Beda primér nyaéta yén dina pembangkit listrik tenaga nuklir, uap diciptakeun ku panas tina prosés fisi.Klep pembangkit listrik tenaga nuklir sami sareng misan anu didamel ku fosil, kecuali silsilahna sareng sarat tambihan réliabilitas mutlak.Klep nuklir diproduksi ku standar anu luhur pisan, kalayan dokuméntasi kualifikasi sareng pamariksaan ngeusian ratusan halaman.

imng

PRODUKSI MINYAK JEUNG GAS
Sumur minyak sareng gas sareng fasilitas produksi mangrupikeun pangguna klep, kalebet seueur klep tugas beurat.Sanajan gushers minyak spewing ratusan suku dina hawa geus euweuh kamungkinan kajadian, gambar illustrates potensi tekanan minyak jeung gas jero taneuh.Ieu naha huluna sumur atawa tangkal Natal disimpen dina luhureun string panjang hiji sumur urang.Majelis ieu, kalayan kombinasi klep sareng kelengkapan khusus, dirancang pikeun nanganan tekanan ka luhur 10,000 psi.Bari jarang kapanggih dina sumur digali di darat poé ieu, tekanan tinggi ekstrim mindeng kapanggih dina sumur lepas pantai jero.

Desain peralatan Wellhead katutupan ku spésifikasi API kayaning 6A, Spésifikasi pikeun Wellhead na Christmas Tree Equipment.The valves katutupan di 6A dirancang pikeun tekanan pisan tinggi tapi hawa modest.Paling tangkal Natal ngandung valves Gerbang jeung valves globe husus disebut chokes.The chokes dipaké pikeun ngatur aliran tina sumur.

Sajaba ti sumur sorangan, loba fasilitas ancillary populate hiji widang minyak atawa gas.Alat-alat prosés pikeun ngarawat minyak atanapi gas peryogi sababaraha klep.valves ieu biasana baja karbon dipeunteun pikeun kelas handap.

Aya kalana, cairan anu kacida korosif-hidrogen sulfida-aya dina aliran minyak bumi atah.Bahan ieu, disebut oge gas haseum, bisa nepi ka tiwasna.Pikeun ngéléhkeun tangtangan gas haseum, bahan khusus atanapi téknik ngolah bahan saluyu sareng spésifikasi NACE International MR0175 kedah dituturkeun.

INDUSTRI lepas pantai
Sistem pipa pikeun rigs minyak lepas pantai sareng fasilitas produksi ngandung seueur klep anu diwangun ku seueur spésifikasi anu béda pikeun nanganan rupa-rupa tantangan kontrol aliran.Fasilitas ieu ogé ngandung sababaraha puteran sistem kontrol sareng alat relief tekanan.

Pikeun fasilitas produksi minyak, jantung arteri mangrupikeun sistem pipa pamulihan minyak atanapi gas anu saleresna.Sanajan henteu salawasna dina platform sorangan, loba sistem produksi make tangkal Natal jeung sistem piping nu beroperasi di bojong inhospitable 10.000 suku atawa leuwih.Alat-alat produksi ieu diwangun pikeun seueur standar Amérika Petroleum Institute (API) sareng dirujuk dina sababaraha Praktek Disarankeun API (RPs).

Dina kalolobaan platform minyak anu ageung, prosés tambahan diterapkeun kana cairan atah anu asalna tina sumur.Ieu kalebet misahkeun cai tina hidrokarbon sareng misahkeun gas sareng cair gas alam tina aliran cairan.Sistem pipa tangkal pas-Natal ieu umumna diwangun pikeun Amérika Society of Mechanical Insinyur B31.3 kode pipa jeung valves dirancang luyu jeung spésifikasi klep API kayaning API 594, API 600, API 602, API 608 jeung API 609.

Sababaraha sistem ieu ogé tiasa ngandung gerbang API 6D, bal sareng klep cek.Kusabab sagala pipelines dina platform atanapi kapal bor anu internal pikeun fasilitas, sarat ketat ngagunakeun API 6D valves pikeun pipelines teu nerapkeun.Sanaos sababaraha jinis klep dianggo dina sistem pipa ieu, jinis klep pilihan nyaéta klep bal.

PIPA
Sanajan lolobana pipelines disumputkeun ti tempoan, ayana maranéhanana biasana dibuktikeun.Tanda-tanda leutik anu nyatakeun "pipa minyak bumi" mangrupikeun salah sahiji indikator anu jelas ngeunaan ayana pipa transportasi bawah tanah.Pipa ieu dilengkepan seueur klep penting sapanjang panjangna.valves shutoff pipa darurat kapanggih dina interval sakumaha dieusian ku standar, kode jeung hukum.Klep ieu nyayogikeun jasa penting pikeun ngasingkeun bagian tina pipa upami aya bocor atanapi nalika diperyogikeun pangropéa.

Ogé sumebar di sapanjang jalur pipa aya fasilitas dimana jalur muncul tina taneuh sareng aksés jalur sayogi.Stasion ieu mangrupikeun tempat pikeun alat peluncuran "babi", anu diwangun ku alat-alat anu diselapkeun kana pipa pikeun mariksa atanapi ngabersihan jalur.Stasion peluncuran babi ieu biasana ngandung sababaraha klep, boh jinis gerbang atanapi bal.Kabéh valves dina sistem pipa kudu pinuh-port (pinuh-bukaan) pikeun ngidinan pikeun petikan babi.

Pipelines ogé butuh énergi pikeun merangan gesekan tina pipa jeung ngajaga tekanan sarta aliran jalur.Compressor atawa stasiun pompa nu kasampak kawas versi leutik tina tutuwuhan prosés tanpa munara cracking jangkung dipaké.Stasion ieu mangrupikeun puluhan gerbang, bal sareng pariksa klep pipa.
The pipelines sorangan dirancang luyu jeung sagala rupa standar sarta Konci, bari valves pipa nuturkeun API 6D Pipeline valves.
Aya ogé pipelines leutik nu eupan kana imah jeung struktur komérsial.Jalur ieu nyayogikeun cai sareng gas sareng dijaga ku klep shutoff.
Kotamadya ageung, khususna di bagian kalér Amérika Serikat, nyayogikeun uap pikeun syarat pemanasan konsumén komérsial.Jalur suplai uap ieu dilengkepan ku rupa-rupa klep pikeun ngontrol sareng ngatur suplai uap.Sanajan cairanana uap, tekanan sarta hawa leuwih handap ti nu kapanggih dina pembangkit listrik uap generasi.A-rupa jenis klep dipaké dina layanan ieu, sanajan klep colokan venerable masih pilihan populér.

REFINERY JEUNG PETROCHEMICAL
Klep kilang ngaitkeun langkung seueur panggunaan klep industri tibatan bagean klep anu sanés.Refineries mangrupikeun tempat pikeun cairan korosif sareng dina sababaraha kasus, suhu luhur.
Faktor ieu ngarahkeunnana kumaha valves diwangun luyu jeung spésifikasi design klep API kayaning API 600 (gate valves), API 608 (ball valves) jeung API 594 (cék valves).Kusabab tina jasa kasar encountered ku loba valves ieu, sangu korosi tambahan mindeng diperlukeun.sangu ieu manifested ngaliwatan thicknesses témbok gede nu dieusian dina dokumén design API.

Ampir unggal jenis klep utama bisa kapanggih dina kaayaanana dina kilang lisah badag has.The klep Gerbang ubiquitous masih raja pasir jeung populasi panglobana, tapi klep saparapat-péngkolan nyokot jumlah beuki badag pangsa pasar maranéhanana.Produk saparapat-péngkolan nyieun inroads suksés di industri ieu (anu ogé kungsi didominasi ku produk linier) kaasup kinerja tinggi triple offset klep kukupu jeung logam-seated bal valves.

Gerbang standar, globe sareng klep cek masih dipendakan sacara massal, sareng kusabab kesederhanaan desain sareng ékonomi manufakturna, moal ngaleungit iraha waé pas.
Peunteun tekanan pikeun klep kilang ngajalankeun tangga nada ti Kelas 150 dugi ka Kelas 1500, sareng Kelas 300 anu paling populér.
Baja karbon polos, sapertos kelas WCB (tuang) sareng A-105 (dipalsukan) mangrupikeun bahan anu pang populerna anu dikhususkeun sareng dianggo dina klep pikeun jasa kilang.Seueur aplikasi prosés pemurnian nyorong wates suhu luhur baja karbon polos, sareng alloy suhu anu langkung luhur dikhususkeun pikeun aplikasi ieu.Anu paling populér nyaéta baja krom / moly sapertos 1-1 / 4% Cr, 2-1 / 4% Cr, 5% Cr sareng 9% Cr.Steels steel sarta alloy tinggi-nikel ogé dipaké dina sababaraha prosés pemurnian utamana kasar.

sdagag

KIMIA
Industri kimia mangrupikeun pangguna ageung klep tina sagala jinis sareng bahan.Ti tutuwuhan bets leutik nepi ka kompléx pétrokimia badag kapanggih dina Basisir Teluk, valves mangrupakeun bagian badag tina sistem pipa prosés kimiawi.

Kaseueuran aplikasi dina prosés kimia langkung handap dina tekanan tibatan seueur prosés pemurnian sareng pembangkit listrik.Kelas tekanan pang populerna pikeun valves tutuwuhan kimiawi jeung piping anu Kelas 150 jeung 300. tutuwuhan kimia ogé geus supir pangbadagna pangsa pasar Panyandakan Alih ku nu valves bal geus wrestled ti valves linier leuwih 40 taun kaliwat.The klep bola tahan banting-seated, kalawan shutoff enol-leakage na, nyaeta pas sampurna pikeun loba aplikasi tutuwuhan kimiawi.Ukuran kompak tina klep bal mangrupikeun fitur anu populér ogé.
Aya kénéh sababaraha tutuwuhan kimiawi jeung prosés tutuwuhan mana valves linier nu pikaresep.Dina kasus ieu, klep dirancang API 603 populér, kalayan témbok anu langkung ipis sareng beurat anu langkung hampang, biasana mangrupikeun gerbang atanapi klep dunya anu dipilih.Kontrol sababaraha bahan kimia ogé sacara efektif dilaksanakeun ku diafragma atanapi klep ciwit.
Kusabab sifat korosif tina seueur bahan kimia sareng prosés pembuatan kimia, pilihan bahan penting.Bahan defacto nyaéta kelas 316/316L tina stainless steel austenitic.Bahan ieu tiasa dianggo saé pikeun ngalawan korosi tina sababaraha cairan anu kadang-kadang jahat.

Pikeun sababaraha aplikasi corrosive tougher, panyalindungan leuwih diperlukeun.Sasmita-kinerja luhur séjén tina stainless steel austenitic, misalna 317, 347 jeung 321 mindeng dipilih dina situasi ieu.alloy lianna nu dipaké ti jaman ka jaman pikeun ngadalikeun cairan kimiawi kaasup Monel, Alloy 20, Inconel jeung 17-4 PH.

LNG JEUNG GAS SEPARATION
Duanana gas alam cair (LNG) sareng prosés anu dipikabutuh pikeun pamisahan gas ngandelkeun pipa anu éksténsif.Aplikasi ieu merlukeun valves nu bisa beroperasi dina hawa cryogenic pisan low.Industri LNG, anu ngembang pesat di Amérika Serikat, terus-terusan milarian ningkatkeun sareng ningkatkeun prosés liquefaction gas.Pikeun tujuan ieu, pipa sareng klep parantos langkung ageung sareng syarat tekanan parantos diangkat.

Kaayaan ieu peryogi produsén klep pikeun ngembangkeun desain pikeun nyumponan parameter anu langkung tangguh.Bal péngkolan saparapat sareng klep kukupu populer pikeun jasa LNG, kalayan bahan anu paling populér 316ss [stainless steel].Kelas ANSI 600 mangrupikeun siling tekanan biasa pikeun kalolobaan aplikasi LNG.Sanaos produk péngkolan saparapat mangrupikeun jinis klep anu pang populerna, gerbang, globe sareng klep cek tiasa dipendakan dina pepelakan ogé.

Jasa pamisahan gas ngalibatkeun ngabagi gas kana elemen dasarna masing-masing.Contona, métode separation hawa ngahasilkeun nitrogén, oksigén, hélium jeung gas renik lianna.Sifat-suhu pisan low tina prosés hartina loba klep cryogenic diperlukeun.

Boh tutuwuhan LNG sareng pemisahan gas gaduh klep suhu rendah anu kedah tetep tiasa dianggo dina kaayaan cryogenic ieu.Ieu ngandung harti yén sistem klep packing kudu elevated jauh ti cairan-suhu low ngaliwatan pamakéan gas atawa kolom condensing.Kolom gas ieu nyegah cairan tina ngabentuk bal és sabudeureun wewengkon packing, nu bakal nyegah batang klep ti balik atawa naek.

dsfsg

BANGUNAN KOMERSIL
Gedong-gedong komersil ngurilingan urang tapi upami urang merhatikeun nalika aranjeunna diwangun, urang gaduh sakedik petunjuk ngeunaan seueurna arteri cairan anu disumputkeun dina témbok batu, kaca sareng logam.

Pangbagi umum di ampir unggal wangunan nyaéta cai.Sakabéh struktur ieu ngandung rupa-rupa sistem piping mawa loba kombinasi sanyawa hidrogén / oksigén dina bentuk cairan potable, wastewater, cai panas, cai kulawu jeung panyalindungan seuneu.

Ti sudut pandang survival wangunan, sistem seuneu anu paling kritis.Perlindungan seuneu di gedong ampir sacara universal disuap sareng dieusi cai bersih.Pikeun sistem cai seuneu janten efektif, aranjeunna kedah tiasa dipercaya, gaduh tekanan anu cekap sareng tempatna di sapanjang struktur.Sistem ieu dirancang pikeun otomatis energize dina kasus seuneu.
Wangunan luhur ngabutuhkeun jasa tekanan cai anu sami di lantai luhur sareng lanté handap, ku kituna pompa tekanan tinggi sareng pipa kedah dianggo pikeun nyandak cai ka luhur.Sistem pipa biasana Kelas 300 atanapi 600, gumantung kana jangkungna wangunan.Sadaya jinis klep dianggo dina aplikasi ieu;kumaha oge, desain klep kudu disatujuan ku Underwriters Laboratorium atanapi Factory Reksa pikeun layanan utama seuneu.

Kelas anu sami sareng jinis klep anu dianggo pikeun klep jasa seuneu dianggo pikeun distribusi cai anu tiasa diinum, sanaos prosés persetujuan henteu ketat.
Sistem AC komérsial anu aya dina struktur bisnis ageung sapertos gedong kantor, hotél sareng rumah sakit biasana terpusat.Aranjeunna gaduh unit chiller ageung atanapi boiler pikeun niiskeun atanapi panas cairan anu dianggo pikeun mindahkeun hawa tiis atanapi luhur.Sistem ieu sering kedah nanganan refrigeran sapertos R-134a, hidro-fluorokarbon, atanapi dina kasus sistem pemanasan utama, uap.Kusabab ukuran kompak tina klep kukupu sareng bal, jinis ieu janten populer dina sistem chiller HVAC.

Dina sisi uap, sababaraha klep saparapat péngkolan parantos dianggo, tapi seueur insinyur pipa masih ngandelkeun gerbang linier sareng klep globe, khususna upami pipa butuh tungtung butt-weld.Pikeun aplikasi uap sedeng ieu, baja geus nyokot tempat beusi tuang kusabab weldability baja urang.

Sababaraha sistem pemanasan ngagunakeun cai panas tinimbang uap salaku cairan mindahkeun.Sistim ieu dilayanan ogé ku perunggu atawa valves beusi.Kuartal-péngkolan bola tahan banting sarta valves kukupu pohara populér, sanajan sababaraha desain linier masih dipaké.

PANUTUP
Sanajan bukti aplikasi klep disebutkeun dina artikel ieu bisa jadi teu bisa ditempo salila lalampahan ka Starbucks atawa imah grandma urang, sababaraha valves pohara penting sok caket dieu.Malah aya klep dina mesin mobil dipaké pikeun nepi ka eta tempat kayaning di karburator nu ngatur aliran suluh kana mesin jeung nu di mesin nu ngatur aliran béngsin kana pistons tur kaluar deui.Sareng upami klep-klep éta henteu cekap caket kana kahirupan urang sapopoe, pertimbangkeun kanyataan yén jantung urang sering keok ngaliwatan opat alat kontrol aliran anu penting.

Ieu ngan conto sejen tina kanyataan yén: valves sabenerna madhab.VM
Bagian II artikel ieu nyertakeun industri tambahan dimana valves dipaké.Buka www.valvemagazine.com pikeun maca ngeunaan bubur & kertas, aplikasi laut, bendungan jeung PLTA, surya, beusi jeung baja, aerospace, panas bumi, sarta karajinan brewing sarta distilasi.

GREG JOHNSON nyaéta presiden United Valve (www.unitedvalve.com) di Houston.Anjeunna mangrupikeun pangropéa anu nyumbang kana Majalah VALVE, pupuhu baheula Déwan Perbaikan Valve sareng anggota dewan VRC ayeuna.Anjeunna ogé ngajabat dina Komite Atikan & Pelatihan VMA, nyaéta wakil ketua Komite Komunikasi VMA sareng mangrupikeun présidén ti Manufacturers Standardization Society.


waktos pos: Sep-29-2020

Aplikasi

Underground pipeline

Pipa jero taneuh

Irrigation System

Sistim irigasi

Water Supply System

Sistim suplai cai

Equipment supplies

suplai parabot